post

Поведението ни на терена ще определи отношението към нас

Днес Ботев Враца започва своя 32-ри сезон в елита на българския футбол. За четвърта поредна кампания ще мерим сили с най-добрите отбори в страната. Редица специалисти вече ни отписаха и смело ни броят за аутсайдер в шампионата. Както беше през всяка от последните 3 години. Към дежурния аргуменит – ограничен бюджет, вече има още един – сериозно подмладен състав.

Статистиката също не е на наша страна – срещу нито един от 13-те ни съперника в групата нямаме положителен баланс. Вече няма отбори от нашата „общинска“ черга. Дори продажбата на абонаменти карти върви вяло. Всички предпоставки до тук подсказват, че няма да ни бъде лесно.

На какво всъщност разчитаме днес и в следващите месеци?

Ентусиазъм

Никога, след есента на 2018 година, в съблекалнята ни не е имало толкова много футболисти, мечтаещи да се докажат в Първа лига. Повечето от тях имат дългосрочни договори с Ботев Враца. Нека сравним автопарка на отбора спечелил баража срещу Септември и този на момчетата, които довечера излизат срещу Арда – разликата е поне десет пъти. Ако тези момчета искат нещо по-добро в личен и професионален план, то трябва да си го заслужат сега. С победи на терена. С десетократно повече усилия от опитните си колеги.

Традиция

Тази пролет клубът навърши 100 години. За първи път от три десетилетия се задържаме толкова трайно в елита. Макар и подмладен, отборът ни има достатъчно опит. Запазихме над 80% от играчите, които искахме да останат след края на предния сезон. Именно на тези футболисти разчитаме, че ще дадат пример на по-неопитните си колеги.

Професионализъм

В Ботев Враца се работи страшно много. Щабът на първия отбор, вдъхновен от Даниел Моралес, рядко отделя под 14 часа всеки ден. Няма невъзнаграден труд и сме уверени, че тези усилия ще дадат плодове. Може да не е веднага, но ще се получи. Вече сработва и връзката с дублиращия отбор.

Ентусиазмът у момчетата, традициите на клуба и положените усилия от щаба няма да впечатлят никого за дълго време, ако няма резултати. Резултатите са единственото нещо, което ще промени мнението на специалистите. Поведението ни на терена ще определи отношението към нас.

Знаем, че никога нещата за Ботев Враца не са се случвали по лесния начин. Едва ли и сега ще направим изключение. Тръгвайки от позицията на аутсайдер, можем само да спечелим! Първо уважението на съперниците, а след това и точки в класирането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *