Отборът 2020/21

Започваме сезон 2020/21 с 23 футболисти. Някои от момчетата са при нас още от времето във Втора лига, други дойдоха във Враца преди броени дни. Ето как изглежда съставът ни според броя изиграни мачове на всеки състезател.

И тази година успяхме да запазим гръбнака на отбора, като 3/4 от момчетата са от миналогодишния ни отбор. На този етап новите са 6. Четирима бяха част от Ботев Враца при промоцията в елита – Митов, Михайлов, Атанасов и Гаджев. Други шестима ще започнат третия си сезон за Ботев Враца – Домовчийски, Ненов, Миланов, Керчев, Генов и Краси Костов.

Треньорският състав – Тони Здравков, Валентин Илиев, Илиян Василев и Ивайло Младенов също има много натрупан опит в клуба. Всеки от тях е бил на стадион „Христо Ботев“ повече от три сезона.

Средната възраст е 27 години и половина, като това ни прави един от най-опитните тимове в Първа лига. По равно са разпределени момчетата до 25 години, между 25 и 30 годишните и тези родени през 80-те години. Точно 20 години е разликата между най-възрастния – Дани Гаджев (1984 г.) и най-младият – Мирослав Маринов (2004 г.).

Време е да започва 31-вото участие на Ботев Враца в елитния футбол на България. По традиция ни броят за аутсайдер, но това е чудесна позиция, от която ще можем да поднасяме изненади. Няма съперник, който да ни плаши. Няма мач, в който да не излизаме за победа. Не правим тънки сметки. С БОТЕВСКА ВОЛЯ – С БОТЕВСКИ ДУХ!